22.08.2016.

Konsultē ģimenes par senioru brīvprātīgo darbu (27.07.2016)

27.jūlijā Rīgas domes Labklājības departamenta senioru integrācijas starpvalstu projekta «Būsim aktīvi! – Vecāka gadagājuma cilvēku sociālās izolētības mazināšana caur brīvprātīgo darbu Igaunijā, Latvijā un Somijā» pārstāves Aija Vecenāne un Ilona Segliņa apmeklēja biedrības «Svētās Ģimenes Māja» dienas centru. Tajā viņas sniedza konsultācijas divpadsmit ģimeņu pārstāvjiem par iespējām iesaistīt seniorus brīvprātīgajā darbā.

27.jūlijā dienas centrā pilngadīgām personām biedrības «Svētā ģimenes māja» telpās projekta «Būsim aktīvi!» pārstāves bija ieradušās uz tikšanos ar ģimenēm, lai brīvā gaisotnē pastāstītu par nepieciešamību vecāka gadagājuma cilvēkiem iesaistīties brīvprātīgajā darbā un par brīvprātīgā darba iespējām senioru zvanu centrā.

Aija Vecenāne pastāstīja, ka projekts «Būsim aktīvi!» sācies pagājušā gada maijā un turpināsies līdz nākamā gada februārim. Aizvadītajā gadā tika veiktas nepieciešamās aktivitātes, lai izveidotu informācijas un atbalsta sistēmu senioriem, tostarp notika pētījums, lai noskaidrotu iespējas iesaistīt vecākās paaudzes pārstāvjus brīvprātīgajā darbā, kā arī analizētu esošo situāciju par brīvprātīgā darba pieejamību viņiem, aptaujājot gan pašus seniorus, gan arī sociālos darbiniekus, kuri ar viņiem kontaktējas. Tādējādi tika nolemts izveidot senioru zvanu centru, kurš darbojas kopš šā gada februāra.

Ilona Segliņa iepazīstināja, kā seniori darbojas zvanu centrā un kā var sazināties ar šo centru un pēc vēlēšanās iesaistīties tā darbā. «Katru darba dienu četras stundas – no pulksten 10 līdz 14 – pie trim mobilajiem tālruņiem dežurē brīvprātīgie kā no dažādām senioru organizācijām, tā arī pēc individuālas izvēles, kopumā turpat četri desmiti cilvēku. Viņi saņem zvanus no vientuļiem un sociāli izolētiem senioriem, kā arī veic zvanus tiem, kuri izteikuši vēlēšanos tos saņemt,» sacīja I. Segliņa. Piezvanot uz zvanu centru, iespējams saņemt informāciju par aktuāliem kultūras pasākumiem Rīgā, brīvā laika pavadīšanas un brīvprātīgā darba iespējām Rīgā. Projekta pārstāves , aicināja klātesošos par to informēt savā ģimenē, kaimiņu un paziņu lokā esošos sirmgalvjus.

Minētais Rīgas domes atbalstītais dienas centrs pilngadīgām personām atrodas Vecrīgā – ēkās Klostera ielā 5 un 7. Tās ir būvētas uz 13. gs. cisterciešu klostera pamatiem, un tajās biedrība «Svētās Ģimenes Māja» sniedz ģimenēm pastorālu un sociālu atbalstu.

Zvanu centrs senioriem pieņem zvanus!

Senioru zvanu centrā Rīgā darbdienās no plkst. 10:00 līdz 14:00 strādā brīvprātīgie, kuri saņem tālruņu zvanus no citiem senioriem un arī paši zvana tiem, kuri jūtas vientuļi un ir izteikuši vēlēšanos pēc šāda pakalpojuma. Ja Jūs interesē brīvprātīgais darbs vai dažādas Rīgas domes piedāvātas bezmaksas laika pavadīšanas iespējas, vai arī vienkārši gribas parunāties, zvaniet pa tālruņiem 20224913, 25643438 vai 29438355! Jums atzvanīs, ja Jūsu izvēlētā mobilo sakaru tarifa sarunu laiks ir ierobežots vai arī ja zvanāt no fiksētā mājas tālruņa.

2 4