04.04.2018.

Veselīga uztura skola 7.aprīlī

Aicinām apmeklēt Veselīga uztura skolas nodarbību “Veselīga maltīte ikdienai, izmantojot šķīvja principu”.

Veselīgām maltītēm ir jābūt pietiekami vienkāršām un garšīgām, lai tās kļūtu par uzturu ikdienā, ne tikai tad, kad ir vairāk brīva laika un pieejami kādi īpaši produkti, kā arī, lai būtu vieglāk ievērot veselīga uztura paradumus ilgtermiņā.  Viens no ērtākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā ievērot veselīga uztura pamatprincipus ikdienā, ir izmantojot šķīvja principu. Šķīvja princips ir radies, pārveidojot plaši zināmo uztura piramīdu un padarot to vieglāk saprotamu, līdz ar to arī atvieglojot tās principu iekļaušanu mūsu dzīvesveidā. Tas ir vienkāršs veids, kā ēst veselīgi, katrā ēdienreizē iekļaujot produktus no dažādām uzturvielu grupām, kā rezultātā tiek uzņemtas visas cilvēkam nepieciešamās uzturvielas – ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki.

Šķīvja mērķis ir panākt, lai katrā maltītē tiktu ievērota pareiza attiecība starp dažādām produktu grupām un nodrošināts optimāls porcijas lielums. Vislielākais akcents tiek likts tieši uz augļiem un dārzeņiem, jo, lai gan tie ir galvenie vitamīnu un minerālvielu avoti mūsu organismā, parasti tos savā ikdienas uzturā iekļaujam par maz.

Kādi ir ieguvumi veselībai, ievērojot šķīvja principu? Pilnvērtīgs uzturs, veselīgs svars, samazināts sirds un asinsvadu slimību risks, samazināts risks saslimt ar II tipa cukura diabētu, vielmaiņas veicināšana, kā arī slimību profilakse.

Apmeklējot nodarbību, uzzināsiet vairāk par šķīvja principa iekļaušanu ikdienā, kā arī pagatavosiet vairākas veselīgas maltītes ikdienas ēdienreizēm.  Nodarbību vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Nodarbība notiks 7.aprīlī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē. Nodarbības sākums plkst. 10:00.

Lai pieteiktos nodarbībai, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Šobrīd visas vietas ir aizņemtas! Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma atkal būs pieejama!

 

Foto: Foodie Factor/Pexels