Receptes no picu meistarklases

Tomātu mērce

Sastāvdaļas:

  • 1 kg svaigu tomātu;
  • 2 saujas svaiga bazilika;
  • ½ ķiploka daiviņa;
  • 2 tējkarotes oregano;
  • ½ sauja svaigu pētersīļu;
  • sāls;
  • 2 ēdamkarotes ūdens;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas.

Pagatavošana:

Sakarsētā pannā olīveļļā aptuveni 30 sekundes sasilda sasmalcinātus garšaugus. Tomātus noskalo, sasmalcina, pievieno garšaugiem pannā un sautē. Kad tomāti palikuši mīksti, turpina sautēt bez vāka līdz mērce kļūst biezāka. Tad tomātus saspiež vai atļauj nedaudz atdzist un sablendē.

Biezpiena Margarita

Sastāvdaļas:

  • 180 g vājpiena biezpiena;
  • 2 olas;
  • 60g auzu miltu;
  • tējkarote cepamā pulvera;
  • garšaugi (baziliks / kūpināta paprika / maisījums bez sāls);
  • 5 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • 1 mocarellas bumba;
  • 60 g liesa, 10% siera;
  • 150 g ķirštomāti.

Pagatavošana:

Pagatavo tomātu mērci. Ja biezpiens ir graudains, to vispirms sablendē masā. Biezpienu, olas, miltus kārtīgi samaisa, pievieno nedaudz garšaugu. Sieru sarīvē, tomātiņus noskalo. Cepšanas formā (vidējā četrstūra) vai divās mazās ieklāj cepampapīru, vienmērīgi izkārto mīklu. Uz tās klāj tomātu mērci, pāri pārber ar sarīvētu sieru. Liek cepties uzkarsētā krāsnī 180 – 200 grādos līdz pamatne ir gatava, parādās zeltainas maliņas un lāsumiņi sierā. Tad virsū liek uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus un cep vēl pāris minūtes.

Saldā kartupeļa pamatnes,  vistas pica

Sastāvdaļas:

  • 2 – 3 saldie kartupeļi;
  • 1 ½ glāze auzu miltu;
  • 1 tējkarote žāvēta bazilika;
  • šķipsniņa rozmarīna;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • 3 ēdamkarotes ūdens;
  • 1 ēdamkarote čia sēkliņu;
  • 1 tējkarote ķiploka pulvera;
  • ½ tējkarote kaltēta oregano;
  • 5 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • 2 vistas filejas;
  • 1 vārītas kukurūzas vālīte;
  • 100 g rīvēta siera ar zemu tauku saturu.

Pagatavošana:

Saldos kartupeļus noskalo, sagriež četrās daļās un izvāra vai izcep krāsnī, kad gatavi, atdala mīkstumu, to saspaida. Vistas fileju apslaka ar nelielu olīveļļas daudzumu un ieberzē ar rozmarīnu, cep krāsnī vai sagrieztu uz pannas. Čia sēkliņas aplej ar ūdeni, ļauj uzbriest 10 minūtes. Miltos iemaisa saldo kartupeli, pievieno čia – ūdens maisījumu, olīveļļu un garšaugus. Mīklu samīca, tai jābūt nedaudz staipīgai, bet ne lipīgai, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Izklāj cepšanas pannu (lielo četrstūraino) ar cepampapīru, mīklu vienmērīgi  izklāj pa pannu 2 cm biezumā. Augšpusi var nolīdzināt ar olīveļļā apsmērētu silikona lāpstiņu. Pamatni cep 25 – 35 minūtes 180 – 200 grādos līdz maliņas ir zeltainas un pamatne stingra. Kukurūzu atdala no serdes. Atļauj nedaudz atdzist, tad virsū klāj tomātu mērci, kārto vistas gabaliņus, pārber ar kukurūzu, pāri – rīvētu sieru.

Zaļās tortillas pica ar vārītu šķiņķi un rukolu

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze turku zirņu miltu vai auzu miltu;
  • 5 – 8 ēdamkarotes kukurūzas cietes;
  • 2 lielas saujas spinātu;
  • šķipsniņa sāls;
  • ūdens pēc nepieciešamības;
  • 6 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • 1 mocarellas bumbiņa;
  • 2 lielas saujas rukolas;
  • 50 – 100 g vārīts šķiņķis.

Pagatavošana:

Sablendē miltus ar spinātiem, cieti, ja masa sanāk pārāk bieza, pievieno nedaudz ūdens. Mīklu samīca, pievieno nedaudz sāls un, ja vēl nepieciešams, miltus. Mīklu dala pāris daļās, izrullē apaļās formās, cep uz pannas pāris minūtes no katras puses (līdz parādās lāsumiņi līdzīgi kā pankūkām). Tad uz tortillām liek pavisam nedaudz tomātu mērces (plānā kārtā), pārkaisa ar smalki sagrieztu mocarellu. Virsū kārto plāni sagrieztu šķiņķi, liek cepties uzkarsētā krāsnī 180 – 200 grādos līdz siers izkūst, kļūst zeltains. Pēc izņemšanas virsū kārto rukolas lapiņas.