23.03.2018.

Receptes no pākšaugu pagatavošanas meistarklases

Rudzu maizes burgers ar saldo kartupeļu frī

 

Sastāvdaļas burgeram (4 personām):

  • Rudzu doniņas (Fazer)
  • Sarkanais sīpols – 1 gab.
  • Salātlapas – 4 lapiņas
  • Tomāts – 1 gab.
  • Marinēts gurķis – 1 gab.

Sastāvdaļas turku zirņu plācenim:

  • Vārīti turku zirņi – 220 g
  • Burkāni – 170 g
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi) – 15 g
  • Sezama sēkliņas
  • Ķiploks – 3-4 daiviņas
  • Ola – 1 gab.

Sastāvdaļas mērcei:

  • Grieķu jogurts – 220 g
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi) – 15 g

Sastāvdaļas saldo kartupeļu frī:

  • Saldais kartupelis – 2 gab.
  • Olīveļļa
  • Garšvielas (dažādu garšaugu maisījums, paprika, sāls u.c.)

Pagatavošana:

Lai pagatavotu turku zirņu plāceni, vārītus turku zirņus un vārītus burkānus sastampā un pievieno zaļumus, saspiestus ķiplokus, olu un olīveļļu. Veido plāceņus, apviļā sezama sēkliņās un liek cepeškrāsnī. Cep 200°C 20 minūtes.

Lai pagatavotu mērci, sablenderē vai smalki sakapā zaļumus un sajauc ar jogurtu. Pēc tam apgrauzdē krāsnī rudzu maizītes, liek tajās mērci, turku zirņu plāceni un salātlapas, tomātus, sarkano sīpolu un marinētu gurķi.

Lai pagatavotu saldo kartupeļu frī, tos nomizo un sagriež strēmelītēs. Sajauc ar olīveļļu un garšvielām, izklāj uz pannas un liek cepeškrāsnī uz pusstundu 200°C.

Veselīgais turku zirņu braunijs

Sastāvdaļas (10 gabaliņiem):

  • 300 g vārītu turku zirņu (no 150 g sausu zirņu);
  • 60 g linsēklu;
  • 100 g ūdens;
  • 50 g sviesta;
  • 150 g dateļu;
  • 50 g kakao;
  • 50 g mandeļu;
  • 200 g kokosriekstu piena;
  • 6 g cepampulvera;
  • 3 g vanilīna cukura;
  • 40 g kaltētu dzērveņu.

Pagatavošana:

Linsēklas vajag samalt un apliet ar ūdeni. Turku zirņus samaļ ar blendera palīdzību viendabīgā, pēc iespējas smalkākā masā. Cepeškrāsni sakarsē 180°C karstu.

Visas sastāvdaļas sajauc, iepilda cepamformā un cep krāsnī 45 minūtes. Brauniju pasniedz atdzesētu un sagrieztu.