Meistarklase “Pākšaugi uzturā”

 

Arvien biežāk pākšaugi tiek likti galdā un ne velti! Pākšaugi ir gardi un uzturvielām bagāti, tajos ir bagātīgs olbaltumvielu saturs, augsts šķiedrvielu daudzums, kā arī B grupas vitamīni un minerālvielas – dzelzs, fosfors, cinks, kālijs.

 Lai gan reizēm varētu šķist, ka pupas vai zirņi ir pārāk prasts ēdiens, ko uzturā iekļāva vien mūsu senči, tā nebūt nav! It īpaši tie ir svarīgi veģetāriešu uzturā, tādēļ nav jābrīnās, ka, pieaugot šī dzīvesveida popularitātei, arvien pieaug iespējamo pākšaugu recepšu skaits. Ir tik daudz variāciju, kā izmantot pākšaugus, ka jebkurš varēs atrast sev tīkamu recepti! Tos ir iespējams gan padarīt par galveno ēdiena sastāvdaļu, gan arī izmantot kā pamatu citiem ēdieniem, tādējādi padarot veselīgākus, piemēram, saldos ēdienus vai salātus. Pākšaugi veģetārās receptēs tiek izmantoti kā gaļas aizstājēji, un arī visēdājam nekaitētu pāris reizes nedēļā gaļu iemainīt pret kādu augu valsts olbaltumvielu avotu. Šoreiz meistarklasē izmēģināsim tādus pākšaugus, kā pupas, turku zirņus un lēcas.

Rīgas domes Labklājības departamenta Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklase “Pākšaugi uzturā” notiks sestdien, 27.aprīlī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā. Meistarklases sākums plkst. 10:00. Tikšanās vieta – virtuve, kas atrodas labajā pusē, ienākot paviljonā no kanāla puses. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Tatjana Tepo. Meistarklases apmeklējums – bez maksas.

Lai apmeklētu meistarklasi, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu. Tā kā dalībnieku skaits katrā meistarklasē ir ierobežots, lūdzam pieteikties tikai gadījumā, ja patiešām varēsiet un vēlaties meistarklasi apmeklēt.

Šobrīd ir sasniegts maksimālais meistarklases dalībnieku skaits! Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma būs pieejama.