Ēdiena gatavošanas meistarklase “Zivju diena”

Zivis ir bagātīgs neaizvietojamo Omega 3 taukskābju avots (DHA un EPA). Omega 3 taukskābes veicina sirds un asinsvadu sistēmas veselību, tām piemīt pretiekaisuma un viegla asinsspiedienu pazeminoša iedarbība, kā arī tās labvēlīgi ietekmē smadzeņu darbību.  Saskaņā ar Latvijas Republikas Veselības ministrijas un Pasaules Veselības Organizācijas ieteikumiem, lai uzņemtu pietiekami daudz Omega 3 taukskābes, taukainās zivis (lasis, siļķe, skumbrija, reņģe, sardīne u.c.) divas līdz trīs reizes nedēļā ir jālieto uzturā. Savukārt liesās zivis (menca, vēdzele, heks, karūsa, jūras mēle, jūras bullītis, kapteiņzivs) ir labs olbaltumvielu un dzelzs avots.

Zivis var pagatavot ne tikai veselas, bet arī iekļaujot tās dažādās uzkodās, salātos, sacepumos utml.  Rīgas domes Labklājības departamenta rīkotajā Veselīgā uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasē “Zivju diena” iemācīsim pagatavot dažus zivju ēdienus ar kuriem varētu pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti un uzņemt organismam nepieciešamās vielas.

Meistarklase notiks sestdien, 23.novembrī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, no plkst. 10:00 līdz 14:00. Tikšanās vieta – virtuve, kas atrodas paviljona labajā pusē, ienākot paviljonā no kanāla puses. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste. Dalība – bezmaksas.

Lai apmeklētu meistarklasi, lūdzam aizpildīt zemāk esošo anketu. Tā kā dalībnieku skaits meistarklasē ir ierobežots, lūdzam pieteikties tikai gadījumā, ja varēsiet un patiešām vēlaties meistarklasi apmeklēt.

Šobrīd ir sasniegts maksimālais meistarklases dalībnieku skaits!

Ja kāda vieta atbrīvosies, informēsim!

Pateicamies par atsaucību!

 

Foto: RitaE/Pixabay