29.10.2018.

Ēdiena gatavošanas meistarklase “Veselībai rudenī”

Rudenī reizē ar laikapstākļu izmaiņām atgriežas saaukstēšanās un dažādas infekciju slimības. Lai pasargātu sevi no tām vai ātrāk izveseļotos, ir svarīgi uzņemt atbilstošu vitamīnu un antioksidantu apjomu ar dārzeņiem, garšaugiem un sezonālajām ogām. Uzņemt vitamīnus rudenī ir īpaši svarīgi, lai sagatavotos ziemai, kad svaigu un vitamīniem bagātu produktu pieejamība ir ļoti maza. C vitamīnu saturošie produkti  stiprinās imunitāti, palīdzēs ikdienas cīņā ne tikai pret saaukstēšanos, bet arī stresu. C vitamīnu ir viegli uzņemt ar uzturu. Īpaši daudz c vitamīnu saturošie produkti ir jāēd, kad visi apkārt sākuši slimot un varbūt arī paši sākam izjust pirmās saaukstēšanās pazīmes. C vitamīnu saturošie produkti arī palīdz aizdzīt darba dienas vakara nogurumu, kas īpaši bieži mēdz piezagties tagad, kad tumsa iestājas jau vēl pirms atgriešanās mājās.

Lai dažādotu rudens ēdienkarti un iekļautu tajā jaunas, vitamīniem bagātas maltītes šajā meistarklasē gatavosim ar garšaugiem un dārzeņiem pildītus baklažānus, auzu pārslu – kakao kēksiņus ar vitamīniem un antioksidantiem bagātu dzērveņu un medus mērci un vitamīniem bagātos kvinojas salātus!

Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklase “Veselībai rudenī” notiks sestdien, 3.novembrī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, plkst. 10:00 – 14:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Līga Balode.

Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

 

Šobrīd ir sasniegts maksimālais meistarklases dalībnieku skaits. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikuma forma atkal būs aktīva.

 

Foto: WindowsObserver/pixabay