Ēdiena gatavošanas meistarklase “Vasaras raža”

Vasara ir īstais laiks, lai pilnvērtīgi izbaudītu to, ko var sniegt sezonāli svaigi dārzeņi un augļi. Siltumnīcās joprojām gatavojas tomāti, dārzā atradīsim kabačus, cukīni, sīpolus un citus veselīgus dārzeņus, ko var pagatavot dažādos interesantos un veselīgos veidos. Lai gan lielāko daļu ogu augustā jau pakojam maisiņos un kastītēs, lai liktu saldētavā un gatavotu ziemai, vēl var paspēt pagatavot kādu gardumu arī no dārzā un mežā esošajām svaigajām ogām. Kombinējot vasaras ražu ar visās sezonās pieejamiem produktiem, var panākt oriģinālu rezultātu, kas dažādos ikdienas ēdienkarti.

Tomēr vasara joprojām turpinās, garos un siltos vakarus vēlamies pavadīs sev tuvo cilvēku kompānijā, izbaudot kopābūšanas prieku dažādās āra aktivitātēs. Šovasar saule mūs lutina un par sliktiem laika apstākļiem sūdzēties nevaram. Siltais laiks vēl vairāk samazina vēlmi pavadīt garas stundas virtuvē, lai pagatavotu veselīgu maltīti.

Lieliski, ja pagatavoto maltīti var paņemt līdzi, baudīt to svaigā gaisā, kā arī, ja tā ir pietiekami vienkārša un virtuvē nav jāpavada pārāk ilgs laiks tās sagatavošanai. Tieši tādas receptes tiks piedāvātas Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasē “Vasaras raža” – sezonālas un vienkāršas, bet vērtīgām uzturvielām bagātas, kā arī pietiekami vieglas šīs vasaras siltajiem vakariem, piemērotas nesteidzīgām vakariņām ar ģimeni un draugiem dārzā vai terasē.

Meistarklase notiks sestdien, 18.augustā, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, plkst. 10:00 – 14:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Tās apmeklējums jebkuram interesentam bez maksas. Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Šobrīd ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikuma forma atkal būs aktīva.

 

Foto: freepik.com