Ēdiena gatavošanas meistarklase “Sildoši rudens ēdieni”

Gaiss kļūst dzestrāks un rokas tā vien stiepjas pēc siltākiem džemperiem, siltas tējas un arī sildošiem ēdieniem. Sildošo efektu sezonālajiem produktiem var panākt, pievienojot atbilstošas garšvielas – ingveru, kariju, kanēli, muskatriekstu un citas.

Šajā meistarklasē gatavosim arī šīs sezonas vienu no galvenajiem produktiem – ķirbi, ko var pagatavot ne tikai sāļās, bet arī saldās receptēs. Ķirbis, kas ir lielākā rudens oga, ir diētisks produkts, kura izmantošanas variācijas ir ļoti plašas. Ķirbju ēšana veicina gremošanu un palīdz no organisma izvadīt kaitīgas vielas. Ķirbja sastāvā ir daudz beta karotīna, kālija un fosfora. Uzturā var izmantot ne tikai ķirbja mīkstumu, vārot zupas un sautējumus, cepot gan saldus, gan sāļus ēdienus vai to marinējot, bet no ķirbja var izspiest arī sulu. Ķirbju sulai piemīt arī urīndzenoša un žultsdzenoša iedarbība, to iesaka izmantot ķermeņa temperatūras pazemināšanai, kā arī lietot pret sliktu dūšu. Ķirbja sēklas var izmantot kā piedevu salātiem un zupām riekstu un grauzdiņu vietā, kā arī iecept maizē. Ķirbju sēklu sastāvā ir kukurbitīns un fitosteroli, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni.

Ja vēlies iemācīties kādu jaunu ķirbja pagatavošanas veidu un citas rudenim raksturīgu ēdienu receptes, aicinām pieteikties veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasei “Sildoši rudens ēdieni”, kas notiks 15.septembrī Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē. Meistarklase ilgs no plkst. 10:00 līdz 14:00, to vadīs uztura speciāliste Tatjana Tepo.

Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Šobrīd visas vietas meistarklasē ir aizņemtas! Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma atkal būs aktīva.

 

Foto: PublicDomainPictures/pixabay.com