Ēdiena gatavošanas meistarklase “Rudens jūras veltes”

Zivis ir vērtīgs produkts, ko to labās uzturvērtības dēļ būtu ieteicams regulāri iekļaut savā ēdienkartē, to sastāvā ietilpst omega 3 taukskābes, kurām ir plaša nozīme cilvēka organismā, tostarp, arī imunitātes nodrošināšanā. Zivju sastāvā ir ne tikai omega 3 taukskābes, bet arī vitamīni B12, D un E, cinks, selēns un jods. Zivis ir arī lielisks olbaltumvielu avots, kas īpaši svarīgi cilvēkiem, kas ir samazinājuši ikdienas gaļas patēriņu. Regulāra zivju iekļaušana uzturā samazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām un uzlabo smadzeņu veselību, tāpat zivīs esošie vitamīni var palīdzēt uzlabot garastāvokli un pašsajūtu. Zivīs esošais D vitamīns var uzlabot arī miega kvalitāti. Zivis ir svarīgi iekļaut arī bērnu un jauniešu uzturā, jo to sastāvs ir ļoti labvēlīgs augošiem organismiem.

Zivis ir dažādās un dažādi ir arī to pagatavošanas veidi, tāpēc tās ir diezgan viegli iekļaut ikdienas ēdienkartē, vienā nedēļā pagūstot pat pagatavot vairākus zivju ēdienus. Neskatoties uz to, ka zivis ir garšīgas, viegli un daudzveidīgi pagatavojamas, kā arī ļoti veselīgas un noderīgas mūsu organismiem, daudzi atzīst, ka tās nesanāk iekļaut maltītēs tik bieži, kā vēlētos. Ir sācies rudens, kas ir īsta zivju sezona, tās kļūst treknākas un sātīgākas, kā arī to cenas kļūst pieejamākas, tādēļ ir laiks apgūt jaunas zivju receptes, ko pagatavot tumšākās, lietainās rudens dienās.

Lai iemācītos pāris jaunas zivju ēdienu receptes, aicinām apmeklēt Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasi “Rudens jūras veltes”, kas notiks sestdien, 29.septembrī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, plkst. 10:00 – 14:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Meistarklasi var bez maksas apmeklēt jebkurš interesents.

Lai pieteiktu savu dalību meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Šobrīd ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma atkal būs aktīva.