Ēdiena gatavošanas meistarklase “Rudens brīvdienas”

Brīvdienu rītos labi iederas pankūkas, bet rudens brīvdienu rītos – silta tēja un ābolkūka vai ābolmaize. Vai liegt savai ģimenei šo prieku? Nē – arī pankūkas un ābolmaizi var pagatavot veselīgi! Gandrīz jebkuru ēdienu var pagatavot tā, lai tas būtu veselīgs, galvenā nozīme ir atbilstošu sastāvdaļu izvēlei, kā arī dažādībai.

Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasē “Rudens brīvdienas” aizvietosim rafinētos kviešu miltus ar zirņu miltiem, pagatavosim mazāk ierastās zirņu miltu pankūkas ar tikpat garšām piesātinātu pildījumu – dārzeņu kariju, kurā ir ietverts viss labai brīvdienu maltītei nepieciešamais – daudz dārzeņu, augu valsts olbaltumvielu avots (pupiņas), karija asums un siltums. Siltās pankūkas sasildīs rudens vēsajās un drūmajās rudens dienās, acu mirklī uzlabojot noskaņojumu. Zirņu milti nesatur glutēnu, tāpēc tie ir piemēroti cilvēkiem, kas glutēnu uzturā lietot nav ieteicams vai ir aizliegts. Karijā esošie dārzeņi nodrošinās organismu ar vitamīnu devu, kas ļaus bez raizēm pārdzīvot drēgno rudeni.

 Kā saldo ēdienu pagatavosim latvietim tik mīļo ābolkūku, aizstājot rafinētos miltus ar pilngraudu miltiem un cukuru – ar nelielu daudzumu kļavu sīrupa. Rudenī ābolu klāsts ir plašs, katrs var izvēlēties savai gaumei un garšas kārpiņām piemērotākos ābolus. Turklāt ābolu cenas rudenī ir maciņam draudzīgas! Savukārt pilngraudu milti satur ļoti daudz šķiedrvielu, kā arī dažādus vitamīnus un minerālvielas. Arī par to organisms būs pateicīgs!

Meistarklase notiks sestdien, 13.oktobrī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, plkst. 10:00 – 14:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Šobrīd maksimālais dalībnieku skaits ir sasniegts! Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma atkal būs aktīva!

 

Foto: Bru-nO/Pixabay