Ēdiena gatavošanas meistarklase “Ogas”

Visās veselīga uztura vadlīnijās var atrast informāciju par to, ka pietiekams dārzeņu, augļu un ogu patēriņš uzturā labvēlīgi ietekmē veselību un samazina sirds un asinsvadu sistēmas slimību risku. Šoreiz Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklases nodarbības tēma būs ogas, jo tieši ogas ir Latvijas vasaras bagātība. Ogas satur dažādus bioaktīvus savienojumus, piemēram, flavonoīdus, fenolus, fenolskābes, tanīnus, kā arī tādus savienojumus kā cukurus, ēteriskās eļļas, karotinoīdus, vitamīnus un minerālus. Ogu bioaktīvajiem savienojumiem ir spēcīgas antioksidatīvas, pretvēža, antimutagēnas, pretmikrobu un pretiekaisuma īpašības. Un protams ogas ir ļoti gardas, tāpēc ir iespējams no tām pagatavot daudzveidīgus ēdienus un gardumus.

Izmantosim vēl pēdējās vasaras dienas un vasaras dabas veltes un kopīgi pagatavosim vairākus ēdienus, kuros ogām ir ļoti svarīga loma. Būs gan saldi, gan sāļi ēdieni.

Meistarklase notiks 31.augustā, plkst. 10:00 Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā. Tikšanās pie virtuves, kas atrodas labajā pusē, paviljonā nākot no kanāla puses. Meistarklasi vadīs uztura speciālists.

Lai piedalītos meistarklasē, iemācītos dažas jaunas receptes un kopā ar pārējiem meistarklases apmeklētājiem nogaršotu pagatavoto maltīti, aicinām aizpildīt zemāk esošo formu!

Tā kā dalībnieku skaits meistarklasē ir ierobežots, lūdzam pieteikties tikai gadījumā, ja patiešām vēlaties un varēsiet meistarklasi apmeklēt.

Šobrīd ir sasniegts maksimālais meistarklases dalībnieku skaits!

Ja kāda vieta atbrīvosies, informēsim!

Pateicamies par atsaucību!

 

Apmeklējot pasākumu, tā dalībnieki piekrīt, ka pasākuma laikā var tiks uzņemtas fotogrāfijas un video, kas var tikt publicēti mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv un Rīgas domes Labklājības departamenta sociālo tīklu kontos.

Foto: Suzy Hazelwood/Pexels