Ēdiena gatavošanas meistarklase “Graudaugi”

Graudaugi ir nozīmīgs salikto ogļhidrātu avots cilvēku uzturā, kas galvenokārt nodrošina ar enerģiju, bet satur arī organismam nepieciešamus un vērtīgus savienojumus. Izvēloties pilngraudu graudaugus un to produktus, tie var  kalpot ne tikai kā B grupas vitamīnu, bet arī kā labs šķiedrvielu avots, turklāt tajos būs vairāk arī minerālvielu un antioksidantu. Minerālvielu apjoms graudaugos ir ievērojami atkarīgs no augsnes, kā arī raksturīgs noteiktajam graudaugam, tādēļ, lai uzņemtu pilnīgāku uzturu, būtu ieteicams ievērot daudzveidību ne tikai produktu klāstā kopumā, bet arī graudaugu izvēlē, un uzturā ieviest arī mazāk populārus un nepelnīti aizmirstus graudaugus un to produktus. Turklāt liela daļa retāk izmantoto graudaugu nesatur glutēnu, kam mūsdienās tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Rīgas domes Labklājības departamenta rīkotajā Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasē ne tikai apspriedīsim glutēna nozīmi, bet iemācīsimies arī šo to jaunu par graudaugiem, to daudzveidīgo pagatavošanu, nozīmi ikdienas uzturā. Meistarklases laikā pagatavosim vairākus veselīgus ēdienus OnPlate uztura speciālista vadībā.

Meistarklase notiks sestdien, 1.jūnijā, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā. Tikšanās vieta – virtuve paviljona labajā pusē, nākot no kanāla puses. Meistarklases sākums plkst. 10:00. Apmeklējums – bez maksas.

Lai pieteiktu savu dalību meistarklasē, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu. Tā kā dalībnieku skaits katrā meistarklasē ir ierobežots, lūdzam pieteikties tikai gadījumā, ja patiešām vēlaties un varēsiet meistarklasi apmeklēt.

 

Foto: skeeze/Pixabay