Aicinām pieteikties pākšaugu pagatavošanas meistarklasei

Pākšaugi ir gardi un uzturvielām bagāti pārtikas produkti, kuri bieži vien netiek pietiekami iekļauti mūsu ikdienas ēdienkartē. Pākšaugi ir vērtīgs šķiedrvielu, olbaltumvielu un vitamīnu avots, tie palīdz no organisma izvadīt toksiskās vielas. Pākšaugos ir ļoti daudz olbaltumvielu, tāpēc tie ir īpaši  ir svarīgi veģetāriešu uzturā, tādēļ nav jābrīnās, ka, pieaugot šī dzīvesveida popularitātei, arvien pieaug iespējamo pākšaugu recepšu skaits. Pākšaugi ir piemēroti arī cilvēkiem, kuri vēlas notievēt, jo to sastāvā ir neliels tauku daudzums, arī pākšaugu glikēmiskais indekss ir zems. Ņemot vērā pākšaugu neskaitāmās pagatavošanas variācijas, jebkurš varēs atrast sev tīkamu recepti. Pākšaugus ir iespējams gan padarīt par galveno ēdiena sastāvdaļu, gan arī izmantot kā pamatu citiem ēdieniem, tādējādi padarot veselīgākus, piemēram, saldos ēdienus vai burgerus. Pākšaugi veģetārās receptēs tiek izmantoti kā gaļas aizstājēji.  Pie pākšaugu pozitīvajām īpašībām jāmin arī  to plašai klāsts – dažādas pupas, zirņi, lēcas. Plašais klāsts un neskaitāmās pagatavošanas metodes nodrošina pākšaugu plašu izmantošanu uzturā. Pākšaugi ir arī viegli un ilgi uzglabājams pārtikas produkts, tāpēc tos droši var iegādāties un turēt mājās, lai jebkurā brīdī var pagatavot. Dažādi pākšaugi vienmēr ir bijuši latviešu tradicionālās virtuves daļa. Visi ir ēduši gan pelēkos zirņus ar speķi, pupiņu un zirņu zupas, zirņu putras, pupiņu salātus, vārītas cūku pupas un dažādus citus, mums ļoti pierastus, ēdienus. Tomēr pākšaugus var izmantot arī dažādu neierastu ēdienu, piemēram, veģetāro burgeru, pagatavošanā. Arī saldēdieni, kuru pamatā ir pākšaugi, ir garšīgi un pamazām sāk iekarot savu popularitāti.

Ja arī tu vēlies iegūt jaunas zināšanas par pākšaugiem un to plašo pielietojumu virtuvē, kā arī iemācīties pāris jaunas receptes, aicinām pieteikties Veselīga uztura skolas Pākšaugu pagatavošanas meistarklasei.

Meistarklase notiks sestdien, 10.martā, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē. Meistarklase sāksies plkst. 10:00, to vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Dalība meistarklasē – bez maksas!

Šobrīd visas vietas meistarklasē aizņemtas! Tiem, kuri pieteikušies, 5.martā tiks izsūtītas apstiprinājuma e-pasta vēstules uz reģistrācijā norādīto e-pasta adresi. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikuma forma atkal būs aktīva.