25.09.2017.

Aicinām pieteikties ēdienu gatavošanas meistarklasei “Āboli”

Klāt ir rudens un līdz ar to arī bagātīga ābolu raža. Āboli ir vieni no Latvijā izplatītākajiem un pieejamākajiem augļiem, tāpēc plaši tiek izmantoti ne tikai ēšanai svaigā veidā, bet arī visdažādākajos ēdienus – gan saldos, gan sāļos.

Ābolu iekļaušana uzturā ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti veselīga. Regulāra ābolu ēšana palīdz stiprināt imunitāti, jo āboli satur daudz C, E un B grupas vitamīnus. Āboli satur mazāk kaloriju kā citi augļi, savukārt šķiedrvielu daudzums ābolos ir ļoti augsts. Ābolus ieteicams ēst nemizotus, jo ābolu miza satur daudz polifenola, kas darbojas kā antioksidants, bet ābolos esošais C vitamīns visvairāk koncentrējas tieši zem ābola mizas. Tāpat ieteicams neizmest ārā ābolu sēkliņas, jo tās satur daudz joda, kas piedalās vairogdziedzera hormonu izstrādē, nodrošinot enerģētisko vielmaiņu.  Ābolos atrodams arī pektīns, kura regulāra lietošana uzturā var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni asinīs. Pektīns kopā ar šķiedrvielām saista organismam nevajadzīgās vielas un palīdz tās izvadīt no organisma, uzlabojot gremošanas procesus. Regulāri ēdot ābolus, iespējams uzņemt arī organismam nepieciešamās minerālvielas – kāliju, fosforu, kalciju, magniju, dzelzi, mangānu, nātriju, varu un cinku.

Ābolus visbiežāk ēdam svaigā veidā un tas ir ļoti labi, tomēr ābolus iespējams izmantot arī dažādu ēdienu pagatavošanā, ne tikai desertu, bet arī pamatēdienu. Ja arī tu vēlies iemācīties pagatavot dažus ābolu ēdienus, kuri būs ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi, aicinām apmeklēt Veselīga uztura skolas Ēdienu gatavošanas meistarklasi “Āboli”, kas notiks 30.septembrī, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, plkst. 10:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Guna Bīlande. Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam rakstīt uz veseligsridzinieks@riga.lv, atsūtot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

 

Foto no freepik.com